Medical Taping Concept

Wijsheid uit het verre oosten

Het Medical Taping concept is een tape methode van Aziatische oorsprong, de tape heeft niet alleen een stabiliserende werking op gewrichten, maar zorgt er ook voor dat de bloed- en lymfcirculatie gestimuleerd en ondersteund wordt. Het Medical Taping Concept is bij vele blessures geïndiceerd:

  • (Na) behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen.
  • Houdingscorrectie.
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm).
  • Bestrijding van (spannings) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten.

Medical Tape

In de praktijk werken wij met een elastische tape van hoogwaardige kwaliteit. Dit om optimale resultaten te behalen tijdens de behandeling met Medical Tape. De tape ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

Hoe werkt Medical Tape

De Medical Tape komt overeen qua elasticiteit en gewicht met de menselijke huid. De tape heeft een soort ‘liftende werking’ op de opperhuid, dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Dit zorgt ervoor dat er een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden herstel. Daarnaast neemt ook de druk op de pijnreceptoren af en ervaart de patiënt vrijwel direct vermindering van pijn. Er zijn verschillende tapetechnieken, hiermee kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape uitstekend blijf zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat er een 24-uurs behandeling. Wat ideaal is voor een zo spoedig mogelijk herstel. Gevolg: pijnvermindering en een versnelde genezing.

medical-taping-concept

 

 

 

 

display-afbeelding-hooikoorts

 

 

 

 

 

 

medical-tape-schouder