Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut van onze algemene fysiotherapie is de expert op het gebied van houding en beweging. De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen en helpt hij u bij het verminderen of voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Zodanig dat u uit het leven kunt halen wat er in zit. U krijgt altijd zorg op maat, dit betekent dat er een behandelplan wordt opgesteld passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat uw wilt bereiken.

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. Algemene fysiotherapie kan hier aan bijdragen. Fysiotherapie biedt behandeling bij het herstel en het ontwikkelen van het optimale bewegen, bij behoud en bij achteruitgang. De fysiotherapeut onderbouwt zijn behandeling door middel van kennis uit de (bio)medische wetenschappen, de bewegings- en de gedragswetenschappen.

Voor elke aandoening een passende fysiotherapeut

Met de meeste klachten kunt u naar de algemeen fysiotherapeut. Naast algemene fysiotherapeuten zijn er ook gespecialiseerde fysiotherapeuten. Dit zijn fysiotherapeuten die na hun opleiding fysiotherapie nog verder hebben gestudeerd en een master behaald hebben.  Zo zijn er manueel fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, fysiotherapeuten voor ouderen (geriatriefysiotherapeuten), bekkenfysiotherapeuten en arbeidsfysiotherapeuten. Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op psychosomatische klachten zoals vermoeidheid of benauwdheid, op vochtophopingen/lymfologie, hart- en vaatziekten en klachten rond het kaakgewricht. De fysiotherapeut maakt het mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen. Want soepel bewegen is optimaal leven.